Volite adrenalin? Ovo su najekstremnije avanture u Sjedinjenim Državama

Volite adrenalin? Ovo su najekstremnije avanture u Sjedinjenim Državama

10 najboljih ski odmarališta u Sjedinjenim Državama
Najbolja mesta na Floridi za porodični odmor
Deset najboljih planinskih gradova u Americi koje morate da posetite ove zime

Ekstremne avanture dolaze u svim oblicima i veličinama, oduševljavajući čak i najplašljivije. Izazovite sebe najneverovatnijim ekstremnim sportovima i avanturama na otvorenom u Sjedinjenim Državama – i smatrajte ovu listu svojom listom želja za nezaboravna iskustva koja dolaze sa ozbiljnim adrenalinskim osećajima. Postoje dragulji koji zahtevaju mnogo planiranja (poput penjanja i spuštanja uz planinu u Nacionalnom parku Yosemite) i oni koje možete učiniti uz malo volje (kao što je BASE skakanje sa visokog mesta u Idaho-u), sa mnoštvom avantura između.

Ove adrenalinske aktivnosti će vam zasigurno pokrenuti puls brže i učiniti da se zbližite sa rođakom, prijateljem ili nekim posebnim. Takođe, ako ste ikada želeli da se pozabavite nekom od ovih aktivnosti, ali nikada niste pronašli hrabrosti za to, isprobavanje na tako poznatim lokacijama će vam dati podsticaj koji vam je potreban da prevaziđete bilo koja oklevanja.

Iako su neke od njih dobre za početnike i ne zahtevaju prethodno iskustvo, neke aktivnosti nisu namenjene početnicima, pa je naš savet da krenete sa osnovnim sportovima a zatim nadogradite svoje iskustvo veštinama koje su potrebne za izazovne sportove koji će postati avanture koje nikada nećete zaboraviti!

#1 Letenje akrobatskim avionom, Las Vegas NV

Flying an aerobatic plane | Las Vegas, NV

Šta je u pitanju: Pogled na Vegas iz ptičije perspektive je uzbudljiv doživljaj sam po sebi, ali ubrzanje koje ćete osetiti u akrobatskom avionu vas vodi do neslućenih visina – bukvalno!

Kako ići: Za potpuni doživljaj Top Gun-a, Ski Combat Ace vam omogućava da preuzmete kontrole. Vaš pilot demonstrira svaki manevar, poput kotrljanja, pravljenja „procepa“ i „Čekića“ pre nego što vam dozvoli da testirate svoje veštine za upravljačem.

#2 BASE skakanje, Twin Falls, ID

BASE jumping | Twin Falls, ID

Šta je u pitanju? Delimično padobranstvo i delimično skakanje sa litice, BASE skakanje je jedno od najekstremnijih uzbuđenja koje možete da isprobate, u velikoj meri zato što tačke lansiranja na relativno maloj nadmorskoj visini znače manje vremena za otvaranje vašeg padobrana. Smešten skoro 500 stopa iznad reke Snake, most Perrine je poznat širom sveta po adrenalinskim aktivnostima i, za razliku od mnogih drugih destinacija za sport, ne zahtea dozvolu.

#3 Heli-skijanje, Anchorage, AK

Heli-skiing | Anchorage, AK

Šta je u pitanju? Uzimajući krajnje ograničenje koncepta van staza, heli-skijanje vas prevozi do staza do kojih se može doći samo helikopterom. Duboki, neobrađeni prah ga čini rezervatom za iskusne skijaše. Smeštene unutar jednog od najvećih državnih parkova u Americi, severno od Anchorage-a, planine Chugach nude hiljade kilometara terena, brda snega i strme vertikalne spustove, a sve ovo znači da nikada nećete skijati dva puta po istoj liniji.

#4 Spuštanje niz vodopad, White Mountains, NH

Šta je u pitanju? Nekoliko stvari je uzbudljivije od spuštanja niz stenu usred poplave u penušavi ponor. Iako se spuštanje niz vodopad često povezuje sa egzotičnim destinacijama poput Kostarike, možete otputovati na severoistok i doživeti potpuno isti, ako ne i bolji, doživljaj!

#5 Kanjoning, Moab, UT

Canyoneering | Moab, UT

Šta je u pitanju? Poznat po brdskom biciklizmu svetske klase, Moab takođe ima odlične rute za kanjoning koje vas vode od izrezbarenih kanjona peščara do drevnih ruševina i bazena ispunjenih vodom.

#6 Penjanje na El Capitan, Yosemite, CA

Climbing El Capitan | Yosemite, CA

Šta je u pitanju? Nacionalni park Yosemite je jedno od najboljih odredišta na svetu za penjanje, ali ne morate biti Tommy Caldwell ili Kevin Jorgeson, dvojac koji je ušao u istoriju slobodnim penjanjem na zastrašujući zid El Capitan-a, visok 3.000 stopa. Osim popularnog Half Dome-a visokog 8.839 stopa, lakši vrhovi uključuju Washington Column, koji ima rutu dugačku 1.000 stopa.

#7 Biciklizam Mr.Toad-ovom divljom vožnjom, South Lake Tahoe, CA

Biking Mr. Toad’s Wild Ride | South Lake Tahoe, CA

Šta je u pitanju? Ne, ne govorimo o atrakciji Disneyland-a. Ova staza za brdski biciklizam sa jednom stazom ide prvenstveno nizbrdo od Tahoe Rim Trail-a – što je ukupan spust više od 2.000 stopa. Sa više strmih padina, deonica koja ne prelazi ništa osim stena, kao i epskim pogledom na jezero, je sigurno opravdalo svoje ime.

#8 Noćenje u pećini, McMinnville, TN

Overnight caving | McMinnville, TN

Šta je u pitanju? Želite li da stupite u kontakt sa svojim unutrašnjim pećinskim čovekom? Ne samo da možete istražiti pećine Cumberland, koje imaju više od 32 milje podzemnih prolaza zajedno sa hladnim stenovitim formacijama, vodopadima i bazenima, već možete i prespavati.

#9 Paraglajding, Maui, HI

Paragliding | Maui, HI

Šta je u pitanju? Ima li boljeg načina da doživite najveći uspavani vulkan na svetu od paraglajdinga sa njegovih padina?

#10 Šetanje 14-com, Colorado

Hiking a 14er | Colorado

Šta je u pitanju? Šta je 14-ica, pitate se? Kao što ime sugeriše, to je planina visoka najmanje 14.000 stopa, a u Koloradu se može izabrati više od 50 njih – od Sunshine Peak-a visokog 14.007 stopa na planini San Juan pa sve do Mount Elbert-a, visokog 14.440 stopa i najvišeg vrha na Rocky Mountains planini. Jedan od najpopularnijih u državi je Pikes Peak, blizu Colorado Springs-a, koji je visok 14.115 stopa. Na vrh se penju brojne staze, uključujući najpopularniju stazu Barr Trail od 13 milja.

 

Izvor: Timeout

COMMENTS

WORDPRESS: 0