Volite da skijate? Donosimo vam najbolja mesta za odmor i skijanje širom Sjedinjenih Država

Volite da skijate? Donosimo vam najbolja mesta za odmor i skijanje širom Sjedinjenih Država

11 napuštenih gradova u SAD koje još uvek možete posetiti
EU stavila SAD na crvenu listu, vraćaju se ograničenja za posetioce iz Amerike
Ovo su 15 najbolje rangiranih turističkih atrakcija na Floridi za 2021. godinu

Za one koji vole zimu i obilne snežne padavine, skijaški odmor je savršeni beg od svakodnevnice. Da bi vam pomogli da odlučite koju skijašku destinaciju da posetite, U.S. News su odmerile najvažnije faktore – dostupnost, smeštaj, površinu i godišnje snežne padavine – da bi odredili najbolje skijaške odmore u Sjedinjenim Državama. Imate omiljenu stazu? Nadamo se da je ona na našoj listi?

Važna napomena: Na neke od navedenih lokacija u tekstu mogu uticati pravila tokom pandemije Korona virusa. Proverite sa Centrom za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) i State Department-om pre putovanja.

#1 Big Sky, MT

Dom sa skoro 6.000 jutara za skijanje, Big Sky u jugozapadnoj Montani nudi obilje praha za entuzijaste zimskih sportova. Odlični uslovi za skijanje su ovde praktično zagarantovani zahvaljujući godišnjim snežnim padavinama od više od 400 inča. Nakon dana provedenog na skijaškim stazama, putnici se mogu uputiti u Mountain Village da se opuste uz piće pored vatre ili uživaju u obroku u jednom od brojnih restorana u gradu.

#2 Breckenridge

Smešten oko 80 milja jugozapadno od centra Denver-a, Breckenridge nudi putnicima skoro 3.000 hektara terena za skijanje koji se prostire na 187 staza. A sa godišnjim snežnim padavinama u proseku od oko 350 inča svake zime, šanse su da će ljubitelji zimskih sportova uživati u odličnim uslovima dok su na planini. Skijalište Breckenridge je odlično mesto i za početnike i za iskusne skijaše, dok je nordijski centar Breckenridge odlično mesto za skijanje i još mnogo zanimljivih sportova.

#3 Jackson Hole

Hladne temperature i padine pokrivene prahom u ovoj dolini Wayoming-a mame strastvene skijaše  i snoubordere (snowboarders). Iako planinsko odmaralište Jackson Hole ima neke od najboljih staza u regionu, poklonici spuštanja mogu otići na staze u Snow King i Grand Targhee odmarališta. Posetite takođe i nacionalno utočište za losose ili uronite u granitne vruće izvore, od kojih se potonji tokom zime zagreva na 112 stepeni.

#4 Park City

Ovo skijaško utočište u Juti, otprilike 50 milja jugoistočno od Salt Lake City-ja, bilo je domaćin Zimskih olimpijskih igara 2002.godine. Dva vrhunska odmarališta, Deer Valley i Park City Mountain, nude desetine različitih staza i jedinstvenih karakteristika kao što su polu-cevi za snoubordere. Ljubitelji sprota će uživati u poseti Olimpijskom parku Jute, dok će porodice ceniti Woodward Park City prilagođen deci. Štaviše, pristustvo brojnih luksuznih smeštaja i restorana u gradu uz apres-ski ante će vam sigurno ulepšati dane.

#5 Vail

Vail, Colorado, jedna je od najpopularnijih zimskih destinacija u zemlji zahvaljujući svojim dvema vrhunskim skijaškim zonama: skijalištu Vail i odmaralištu Beaver Creek Resort. Oba skijališta imaju više od 7.000 jutara za skijanje, nudeći ukupno 345 skijaških staza. Obližnji planinski lanci takođe imaju razne staze za trčanje. Ali budite spremni na razmetanje: smeštaj ovde je skup tokom skijaške sezone, posebno oko praznina kao što su Božić i Dan predsednika.

#6 Steamboat Springs

Steamboat Springs, šest vrhova Kolorada, ima oko 3.000 hektara staza, što grad čini popularnim mestom za skijaše koj žele raznolikost. Posetioci će ovde pronaći sve, od stručnih padobrana prekrivenih „šampanjskim prahom“ do skijališta pogodnih za decu. Za putnike koj preferiraju snoubording, planina nudi tri terenska parka. Nakon napornog dana na obroncima, turisti se mogu uputiti do vrućih izvora Strawberry Park kako bi uživali u opuštajućem kupanju u mineralnim izvorima od 104 stepena.

#7 Aspen

Ovaj isprobani zimski lokalitet u Koloradu pruža usluge svim novima veština na četiri glavna skijaška područja – Snowmass, Aspen Mountain, Buttermilk i Aspen Highlands. A za backcountry skijaše, obližnja nacionalna šuma White River pruža mnogo slikovitih staza za skijanje. Na kraju drugog dana na padinama, opustite se uz piće u popularnoj kompaniji Aspen Brewing ili se upustite u Glenwood Springs da biste se kupali u njegovim poznatim toplim izvorima.

#8 Telluride

Sa više od 2.000 juatara na kojima se može skijati, ovaj grad u Koloradu privlači ljubitelje snega u masama. Masivno skijalište Telluride ima 148 staza i vertikalni pad od 4.425 stopa. Kada se liftovi zatvore na dan, brvnare u Mountain Village-u pružaju toplo mesto za otopljavanje. Iako ćete verovatno ostati blizu staza, obavezno na vreme istražite butike i restorane duž šarmantne glavne ulice u centru grada.

#9 Lake Tahoe

Jezero Tahoe je prelepo sa bilo koje tačke gledišta, ali oblast Kalifornija-Nevada je prilično zapanjujuća sa vrha padina. Vrhunska skijaška područja kao što su Heavenly Ski Resort, Palisades Tahoe i Northstar California Resort mame skijaše iz čitavih Sjedinjenih Država sa svojim hiljadama hektara terena za skijanje. Imajte na umu da cene soba ovde mogu biti skuplje, pa razmislite o rezervisanju unapred il i rezervisanju smeštaja za odmor da biste podelili sa porodicom i prijateljima.

#10 Sun Valley

Sun Valley je jedno od najstarijih skijališta u Americi. Smeštena severoistočno od Ketchum-a, Idaho, Sun Valley privlači skijaše koji traže pristupačnost (u poređenju sa druigm vrhunskim skijaškim destinacijama), izuzetan sneg (oko 220 inča snega ovde pada svake godine) i vrhunske staze (121, tačnije). Kada entuzijasti zimskih sportova ne prelaže staze za spust u Sun Valley Resort-u, mogu da uživaju u oko 25 milja nordijskih staza u Sun Valley Nordic & Snowshoe centru.

#11 Stowe, VT

Sa 485 hektara za skijanje, 116 staza i otprilike 300 inča godišnjih snežnih padavina, nije iznenađenje što je Stowe nazvan „Skijaška prestonica Istoka“. Smešten između dve planine, Stowe Mountain Resort se može pohvaliti dugim ski stazama i hvaljen je po svojim pejzažima. Skijaši koji se prvi put kreću treba da se upute na ovu planinu za početnike Spruce Peak-a, dok srednji i napredniji skijaši željni uzbuđenja seku sneg na planini Mount Mansfield-a, najvišem vrhu Vermont-a. Pored sjajnih staza, Stowe nudi snake za pse, snoubording i klizanje.

#12 Taos, NM

Taos je često hvaljen zbog svog šarma malog grada, ali ono što mnogi ne znaju jeste to da se takođe reklamira kao najbolje mesto za skijanje u Novom Meksiku. Skijaška dolina Taos akumulira do 300 inča snega godišnje i ima 110 staza, od kojih je 51% namenjeno iskusnim skijašima zahvaljujući položaju odmarališta na visokom vrhu Kachina Peak. Početnici će ceniti njegov jednako impresivan niz lakših spuštanja, dok će putnici koji paze na budžet voleti obilje jefitinih opcija smeštaja koje su dostupne širom oblasti.

 

Izvor: Travel.usnews.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0