WalletHub – Najbolji gradovi za život u Americi

WalletHub – Najbolji gradovi za život u Americi

Inflacija u Americi ponovo rekordna u poslednjih 40 godina
Prva po migraciji stanovništva u SAD: Iz Njujorka se masovne sele na Floridu
USCIS produžava važenje “zelene karte” na 48 meseci za ove imigrante čiji su slučajevi na čekanju

Mnogi Amerikanci više vole da žive u ruralnim sredinama, ali daleko više njih živi u gradovima. Iako urbane sredine obuhvataju manje od tri procenta kopnenih površina SAD-a, u njima živi oko 80 procenata ukupnog stanovništva.

Mnogo je faktora zbog kojih su visoko naseljena područja sjajna za život. Veliki gradovi predstavljaju veliku priliku, ekonomsku i društvenu, što privlači ljude svih profesija, a naročito mlade koji traže napredak u karijeri i društvenom životu. Drugi glavni razlog za življenje u ovim sredinama je jednostavan pristup raznim zabavnim sadržajima koji su u ruralnim sredinama relativno oskudni.

Ali život u velikim gradovima takođe zahteva kompromise. Veći troškovi života, zagađenje, zastoji u saobraćaju i ograničenje životnog prostora neki su od otežavajućih faktora.

Da bi čitaocima pomogao da pronađu najbolji veliki grad koji mogu nazvati domom, WalletHub je uporedio 62 najveća američka grada na osnovu 56 ključnih pokazatelja atraktivnosti. U istraživanju korišćeni su faktori kao što su kvaliteta javnih škola, životni vek, mogućnosti zapošljavanja i poreza na imovinu.

Najbolji grad po ovom istraživanju jeste Virginia Beach, a prate je Austin i Seattle. Na samom dnu liste nalaze se Detroit, Cleveland i Memphis.

Kada je u pitanju Majami, prema ovom istraživanju nalazi se na 37. mestu ove Wallethub liste.

Prema ovom istraživanju Majami se našao u samom vrhu u nekoliko kategorija. Nalazi se na drugom mestom po ceni stanovanja, dok se nalazi na trećem mestu u kategoriji najvećeg broj restorana po glavi stanovnika. Majami se nalazi na pretposlednjem mestu u kategoriji procenta visoko obrazovanih u odnosu na broj stanovnika, iza njega je samo Santa Ana, California.

COMMENTS

WORDPRESS: 0