Walmart proširuje svoju uslugu dostave dronovima na Floridu i još pet američkih država

Walmart proširuje svoju uslugu dostave dronovima na Floridu i još pet američkih država

Može li zelena karta biti oduzeta? Evo šta sve treba da znate
Planirate kupovinu kuće? Budite oprezni, ove 3 greške bi vas mogle koštati hipoteke
Folk Festival kod Crkve Sv. Save u St. Petersburg-u 17.Februara

Skoro dve godine, Walmart testira program isporuke dronom širom delova SAD. Sada kompanija kaže da je spremna da proširi tu ponudu. Do kraja godine, kompanija planira da svojoj postojećoj DroneUp mreži doda 34 lokacije. Sa proširenjem, oko 4 miliona domaćinstava u Arizoni, Arkanzasu, Floridi, Teksasu, Juti i Virdžiniji imaće pristup isporukama dronom od strane maloprodaje. Za naknadu za dostavu od 4 dolara, možete naručiti do 10 lbs namirnica i predmeta za domaćinstvo. Ako koristite uslugu, Walmart kaže da očekujete vaš paket za „samo“ 30 minuta.

Do kraja 2022. Walmart procenjuje da će imati kapacitet da isporuči milion paketa vazdušnim putem godišnje. To je impresivna prekretnica, naravno, ali ne zvuči kao da je program još uvek profitabilan. Prodavac napominje da će ponuditi usluge dronova lokalnim vlastima i preduzećima. Kao samo jedan primer, Walmart sugeriše da bi dronovi mogli da pomognu građevinskim kompanijama u fotografisanju iz vazduha.

„Ne samo da će dodatni prihod pomoći da se nadoknadi troškovi isporuke, već će služiti i čitavoj industriji dronova prikupljanjem više podataka o letovima dok zajedno radimo na proširenju operacija dronova na bezbedan i regulisan način“, saopštila je kompanija.

Engadget

COMMENTS

WORDPRESS: 0