Wynwood Walls se ponovo otvara ali uz nova pravila i plaćanje ulaza

Wynwood Walls se ponovo otvara ali uz nova pravila i plaćanje ulaza

Da li sklapanjem braka sa američkim državljaninom možete ponovo ući u Ameriku nakon deportacije?
Podnosioci zahteva za američko državljanstvo tužili vladu zbog kašnjenja
Miami Dade: Muzeji, kazina i kuglane otvaraju se do kraja nedelje

Wynwood Walls, jedna od najpopularnijih turističkih atrakcija u Majamiju ponovo se otvara za posetioce ove sedmice, u petak 18. decembra.

Kada vrata budu ponovo otvorena, nećete videti Wynwood Walls koji pamtite. Na samom početku, moraćete da rezervišete vreme svog dolaska i kartu online kako biste mogli da uđete. Počevši od 2021.godine, ulaz će se naplaćivati.

Ova popularna destinacija na otvorenom, koja je proslavila svoju desetu godišnjicu otvaranja 2019.godine i poželela dobrodošlicu više od 3 miliona posetilaca te iste godine, bila je zatvorena od sredine marta zbog globalne pandemije virusa COVID-19.

Više neće biti pasivnih šetnji i slikanja par fotografija u grupi drugih posetilaca. Sa novim pravilom rezervisanja svog vremena online na ovom mestu putem aplikacije mobilnog telefona, možete ispoštovati pravilo socijalnog distanciaranja. Maske su obavezne u svakom momentu. Nećete nužno moći da se pojavite u poslednjem trenutku ali će svakako manje ljudi biti u vašoj neposrednoj blizini.

Umesto što bi se menjali svake godine za Nedelju umetnosti Majamija i Art Basel, novi murali će biti naslikani tri, možda čak i četiri puta godišnje, dajući šansu mnogim umetnicima da pokažu svoj talenat. Posetioci će biti u mogućnosti da gledaju umetnike kako rade a sami umetnici će dobiti šansu da konkurišu za stipendije.

Posetioci mogu kupiti članske pakete koje uključuju posebne događaje. Moći će da prisustvuju organizovanim turama Walls-a i čuju direktno umetnike uživo ili putem nove onlajn platforme, koja otvara vrata i internacionalnim posetiocima koji još uvek ne mogu da posete Majami.

Bićete u mogućnosti da doživite ovo iskustvo nezavisno od toga da li se nalazite u Parizu, Berlinu ili Brazilu“, rekla je Srebnik-ova. „Ovo iskustvo omogućava umetnicima da imaju još veću pozornicu. Jedna od vrlo bitnih stvari za nas, nešto što nas inspiriše takođe i kao porodicu, jeste to da je umetnost dorasla izazovu. Umetnici doprinose globalnom dijalogu…. i ako umetnost zaista jeste glas našeg vremena, pogledaje upravo vreme u kojem živimo. Ne postoji bolje vreme od ovog sada! Potrebna nam je umetnost, ekspresija i kreativnost. Ona je neverovatno platno za slikanje koje imamo i na kojem je vreme da ostavimo svoj trag“.

Wynwood Walls planira da bude deo novog svetskog poretka. Murali iz kasne 2019.godine će ostati još nekoliko meseci; Srebnik-ova procenjuje da će nove slike biti naslikane u proleće sledeće godine. Od 18.decembra do 18.januara karte će biti besplatne, zahvaljujući dogovoru sa Wynwood Business Inprovement District-om. Od 19.januara, karte će koštati 10 dolara za odrasle, 5 dolara za penzionere i vojnike a omladina ispod 17 godina i deca će imati besplatan ulaz.

Srebnik-ova se nada da će zajednica reagovati pozitivno na novi Wynwood Walls i promene koje su uvedene, kao i na njegovu raznovrsnost.

Ono što volim da čujem jesu izjave poput ’Dovela sam svoju baku od 85 godina ovde i oduševljena je’ ili ’Dovodim često svoje šestogodišnje dete ovde i on uvek nosi sa sobom svoje bojanke.’ Oduševljena sam ovakvim izjavama i smatram da su najbolja mesta na svetu ona koja stvaraju nezaboravne uspomene i neopisivu radost. To je Wynwood Walls“.

 

Wynwood Walls

Adresa: 2520 NW Second Ave. Miami

Otvaranej: 18.decembar

Karte: Neophodne ali besplatne do 18.januara; više informacija na museum.thewynwoodwalls.com/iframe/wynwood

 

Izvor: Miami Herald

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0