Za nenošenje maske na javnom mestu kazna od 50 do 500 dolara

Za nenošenje maske na javnom mestu kazna od 50 do 500 dolara

Cena goriva u SAD nakon 5 meseci pala ispod 4$ za galon
Florida aplicirala za program federalne pomoći. Evo kada možete očekivati početak isplate $300
U Americi drastično raste potražnja za električnim automobilima zbog visoke cena goriva

U nastojanju da zaustave širenje COVID-19, obzirom da se broj novih slučajeva širom Južne Floride i dalje povećava čelnici grada Majamija odobrili su donošenje hitne uredbe u četvrtak uveče. Ovom uredbom će nošenje maske u javnosti biti obavezno, a svako ko se ne bude pridržavao ovog pravila može biti sankcionisan novčanom kaznom.

Nakon duže rasprave o tome kako navesti ljude da pokriju svoja lica, gradski čelnici su se složili da će odrediti minimalnu kaznu od 50 dolara za prvi prekšaj za sve koji ne budu nosili maske u javnosti, 150 dolara za drugi i 500 dolara za treći prekšraj. One koji ne budu želeli da nose maske u javnosti ni po cenu novčane kazne policija bi mogla da uhapsi.

Uredba je potpisana u četvrtak u 5 p.m. stupila je na snagu odmah i zahteva da svi u javnim prostorima na teritoriji grada Majamiju nose maske za lice, uz nekoliko izuzetaka:

  • Deca mlađa od 2 godine
  • Osobe sa invaliditetom ili sa zdravstvenim stanjem koje sprečava nošenje maske za lice
  • Neko ko prima uslugu koja uključuje nos ili lice za koje je potrebno privremeno uklanjanje obloga za lice (kao što je nega u salonu)
  •  Osobe koje rade na otvorenom ili vežbaju uz odgovarajuće socijalno distanciranje
  •  Osobe koje jedu ili piju
  •  Osobe kojima je oštećen sluh ili pojedinac koji komunicira sa nekim ko ima oštećenje sluha

Novo pravilo važi samo teritoriju grada Majamija, ali se očekuje da slične mere uskoro donesu i ostali gradovi u okrugu Miami-Dade.

COMMENTS

WORDPRESS: 0