Za “Unemployment” u SAD prijavilo se 10 miliona ljudi. Evo kako da aplicirate.

Za “Unemployment” u SAD prijavilo se 10 miliona ljudi. Evo kako da aplicirate.

Miami Dade još uvek nije odobrio saradnju policije sa imigracionim vlastima!
Miami-Dade Courthouse – Prvi neboder Majamija!
5 poslova koje možete da radite od kuće za $100.000 ili više

Više od 6.6 miliona građana Sjedinjenih Američkih Država, prijavilo se za program pomoći nezaposlenima tokom prošle nedelje, objavio je američki Sekretarijat rada. Time je, izveštava agencija Asošijeted pres, udvostručen negativan rekord zabeležen pre dve sedmice, kada je bez posla ostalo 3,3 miliona ljudi. Gubitak zaposlenja jedna je od glavnih posledica pandemije koronavirusa – od koje trpi čitava planeta.

Veliki broj otpuštanja navodi ekonomske stručnjake na procene da bi do kraja aprila bez posla moglo ostati dvadeset miliona ljudi, piše Asošijeted pres. U tom slučaju stopa nezaposlenosti mogla bi doseći do 15 odsto što bi premašilo 10,8 odsto – koliko je iznosila tokom recesije 1982. godine.

U većini američkih država na snazi je mera ostanka kod kuće – što opterećuje poslove čiji je sastavni deo iznajmljivanje lokala, plaćanje rente i izmirivanje računa.

Ko je kvalifikovan da aplicira za ovaj program?

Ako vam je naređeno da se samoizolujete od strane medicinskih stručnjaka ili vladine agencije, ako vas poslodavac otpusti ili pošalje kući bez plate zbog pandemije COVID-19 ili ako brinete o članu porodice kome je dijagnosticiran COVID-19 onda možete aplicirati za ovaj program.

Na svom sajtu, Florida Department of Economic Opportunity napravio je kratak video zapis o procesu prijave i informacijama koje će vam trebati. Te informacije uključuju socijalni broj i vozačku dozvolu, zajedno s podacima o zaposlenju u poslednjih 18 meseci.

Iznos novca koji možete dobiti zavisi od vaše zarade, ali ima nedeljni limit od 275 dolara. Samo Misisipi (235 dolara), Arizona (240 dolara) i Luizijana (247 dolara) plaćaju manje od Floride. Poređenja radi, Massachusetts plaća 823 USD sedmično, a slede ga Washington (790 USD) i Minnesota (740 USD).

Florida će isplaćivati naknade za nezaposlene u trajanju od 12 nedelja. Većina država plaća nakadnu čak 26 nedelja.

Da biste dobili ovu pomoć ne morate biti američki državljanin, dovoljno je da ste ovde legalno i da ste bili u radnom odnosu.

Za više informacija i prijavu posetite ovaj link.

COMMENTS

WORDPRESS: 0