Zabranjena konzumacija alkohola u barovima širom Floride

Zabranjena konzumacija alkohola u barovima širom Floride

Aviokompanije u SAD uvode obavezno nošenje maski za putnike
Ovo su mesta gde se možete testirati na koronavirus u Majamiju
Kako uštedeti, stvari koje bi trebalo da znate prilikom kupovine automobila!

Florida je zabranila prodaju i konzumaciju alkohola u svojim barovima nakon što se današnji potvrđeni broj slučajeva koronavirusa približio cifri 9.000 zaraženih, što je skoro duplo više od prethodnog rekorda postavljenog pre samo dva dana.

Barovi koji 50% svog prihoda prave od prodaje alkoholnih pića mogu nastaviti da prodaju alkohol u zatvorenim pakovanjima za konzumaciju van barova, kaže se u nalogu. Licencirani restorani mogu nastaviti da pored hrane prodaju i alkohol za goste koji sede za stolovima.

Agencija Floride koja upravlja barovima objavila je zabranu na Twitteru, nekoliko minuta nakon što je Ministarstvo zdravlja prijavilo 8.942 novih potvrđenih slučajeva, čime je nadmašen prethodni rekord od 5.500 postavljenih u sredu.

Sedmodnevni prosek pozitivnih testove opao je neznatno na 13,4%, što je pad od 1 procenta u odnosu na četvrtak, ali još uvek utrostručuje stopu od 3,8% od 1. juna. Državni zvaničnici su veliki deo novog epidemije pripisali mladim odraslim ljudima koji u velikom broju posećuju barove nakon što su se ponovo otvorili pre oko mesec dana.

Izvor: Miami Herald

COMMENTS

WORDPRESS: 0