Zahvaljujući uraganu Idalia flamingosi sa Floride viđaju se širom Amerike

Zahvaljujući uraganu Idalia flamingosi sa Floride viđaju se širom Amerike

Miami Beach/Fort Lauderdale: Nova pravila za “Spring Break” stupila na snagu
Objavljena lista najmoćnijih pasoša za 2023. Evo gde se nalaze Srbija i SAD
Rekordan broj aplikacija za američku H-1B vizu u 2023. godini

Kada pomislimo na flamingose, slike koje nam prvo padaju na pamet su afrička jezerca ili Karibi ili gotovo bilo koje mesto osim Ohaja.

Zato je Jacob Roalef, nakon što je video Facebook objave o flamingosima u parku Ceasar Creek State Park, blizu Dejtona, požurio da ih vidi lično.

“Brzo sam uzeo svoju opremu, rekao supruzi i izašao”, izjavio je Roalef, koji vodi ture za posmatranje ptica.

Kada je stigao tamo, video je dve ptice – jednog odraslog flamingosa i mladunca – u jezeru.

“Flamingosi su se samo opuštali i spavali u oko metar dubokoj vodi blizu obale”, rekao je Roalef. “Budili bi se i pili malo vode ili pogledali ako bi galeb preleteo iznad njih.”

“Flamingosi su primećeni na Floridi, u Džordžiji, Severnoj i Južnoj Karolini, Teksasu i severno od njihovih staništa, čak u Kentakiju i Ohaju”, izjavio je Džeri Lorenz, državni direktor Audubona Florida, za CNN.

Američki flamingosi su autohtona vrsta na Floridi, ali su gotovo istrebljeni krajem 19. veka kada im je perje bilo na ceni.

“Nikada nismo videli ništa slično ovome”, izjavio je Lorenz. “Eventualno jedan ili dva flamingosa prate oluje, ali ovo je zaista neviđeno.”

Lorenz je izjavio da još uvek analiziraju podatke, pa se ne zna koliko ptica je odletelo na sever zbog oluje, ali je u pitanju mnogo veći broj od uobičajenog.

CNN

COMMENTS

WORDPRESS: 0