Zakonodavci predlažu da se ukine pravilo kojim aviokompanije moraju navesti pune cene avio karata

Zakonodavci predlažu da se ukine pravilo kojim aviokompanije moraju navesti pune cene avio karata

Na Floridu stiže “King Tides”, najviši nivo plime u godini – moguće poplave
Bayfront Holiday Village
Broj imigracionih slučajeva koji čekaju na odgovor dostigao istorijski rekord

Zakonodavci razmatraju izmene u zakonima Federalne uprave za vazduhoplovstvo (FAA) koje bi mogle uticati na avio-kompanije i obuku pilota. Predlog zakona, objavljen u petak od strane republikanaca i demokrata u Komitetu za transport Predstavničkog doma, obuhvata brojne izmene u okviru FAA programa za narednih pet godina.

Jedna od predloženih izmena se odnosi na pravilo iz Obamine ere koje zahteva od avio-kompanija da unapred prikažu ukupnu cenu avionske karte u reklamama. Novi predlog bi dozvolio avio-kompanijama da reklamiraju “osnovnu cenu avionske karte” bez poreza i naknada, ali bi istovremeno zahtevao da pruže vezu do sveobuhvatne cene ili je na drugi način otkriju. Ova izmena je izazvala kontroverze, s obzirom da su potrošači zabrinuti za nedovoljnu transparentnost i mogućnost zbunjujućih rezervacija.

Druga predložena izmena se odnosi na obuku pilota avio-kompanija. Iako predlog zakona ne bi promenio ukupan broj sati obuke, omogućio bi veći deo obuke (250 sati umesto sadašnjih 100 sati) da se održava u simulatorima umesto u avionima. Ova promena bi imala poseban uticaj na manje avio-kompanije koje obavljaju regionalne letove, a koje su već duže vreme kritikovale pravilo od 1.500 sati obuke. Međutim, postoje i protivnici ove izmene, koji tvrde da bi smanjenje stvarnog vremena provedenog u letenju moglo ugroziti sigurnost.

FAA je takođe kritikovana zbog nedostatka kontrolora letenja, zastarele tehnologije i nedostatka iskusnog lidera. Agencija već duže vreme nema stalnog administratora, a trenutni vršilac dužnosti nema prethodno iskustvo u vazduhoplovstvu. Novi zakon bi takođe imao za cilj poboljšanje aerodromske infrastrukture, snabdevanje održivim gorivom za vazduhoplovstvo i unapređenje istraga nesreća putem boljih diktafona i uvođenja video rekordera u pilotsku kabinu.

Lideri Komiteta za transport Predstavničkog doma ističu da je predlog zakona rezultat kompromisa između republikanaca i demokrata. Neki članovi odbora su izrazili podršku izmenama u reklamiranju avionskih karata i obuci pilota, dok drugi smatraju da su određene tačke zakona kontroverzne i da bi mogle ugroziti sigurnost i transparentnost u vazdušnom saobraćaju.

Predlog zakona će sada biti razmatran u kongresnim komitetima, gde će biti otvorena diskusija i moguće će biti dodatne izmene pre nego što bude dostavljen na glasanje. Očekuje se da će se ova tema nastaviti raspravljati u narednim nedeljama, dok zakon ne bude finalizovan i usvojen.

 

 

Izvor: Nbcmiami.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0