Zakonodavci predlažu da se ukine pravilo kojim aviokompanije moraju navesti pune cene avio karata

Zakonodavci predlažu da se ukine pravilo kojim aviokompanije moraju navesti pune cene avio karata

Porodiljsko odsustvo – Evo šta budući roditelji u Americi treba da znaju
Miami Beach danas slavi 105. rođendan!
Sve stariji vozni park u SAD: Prosečna starost automobila 12.5 godina

Zakonodavci razmatraju izmene u zakonima Federalne uprave za vazduhoplovstvo (FAA) koje bi mogle uticati na avio-kompanije i obuku pilota. Predlog zakona, objavljen u petak od strane republikanaca i demokrata u Komitetu za transport Predstavničkog doma, obuhvata brojne izmene u okviru FAA programa za narednih pet godina.

Jedna od predloženih izmena se odnosi na pravilo iz Obamine ere koje zahteva od avio-kompanija da unapred prikažu ukupnu cenu avionske karte u reklamama. Novi predlog bi dozvolio avio-kompanijama da reklamiraju “osnovnu cenu avionske karte” bez poreza i naknada, ali bi istovremeno zahtevao da pruže vezu do sveobuhvatne cene ili je na drugi način otkriju. Ova izmena je izazvala kontroverze, s obzirom da su potrošači zabrinuti za nedovoljnu transparentnost i mogućnost zbunjujućih rezervacija.

Druga predložena izmena se odnosi na obuku pilota avio-kompanija. Iako predlog zakona ne bi promenio ukupan broj sati obuke, omogućio bi veći deo obuke (250 sati umesto sadašnjih 100 sati) da se održava u simulatorima umesto u avionima. Ova promena bi imala poseban uticaj na manje avio-kompanije koje obavljaju regionalne letove, a koje su već duže vreme kritikovale pravilo od 1.500 sati obuke. Međutim, postoje i protivnici ove izmene, koji tvrde da bi smanjenje stvarnog vremena provedenog u letenju moglo ugroziti sigurnost.

FAA je takođe kritikovana zbog nedostatka kontrolora letenja, zastarele tehnologije i nedostatka iskusnog lidera. Agencija već duže vreme nema stalnog administratora, a trenutni vršilac dužnosti nema prethodno iskustvo u vazduhoplovstvu. Novi zakon bi takođe imao za cilj poboljšanje aerodromske infrastrukture, snabdevanje održivim gorivom za vazduhoplovstvo i unapređenje istraga nesreća putem boljih diktafona i uvođenja video rekordera u pilotsku kabinu.

Lideri Komiteta za transport Predstavničkog doma ističu da je predlog zakona rezultat kompromisa između republikanaca i demokrata. Neki članovi odbora su izrazili podršku izmenama u reklamiranju avionskih karata i obuci pilota, dok drugi smatraju da su određene tačke zakona kontroverzne i da bi mogle ugroziti sigurnost i transparentnost u vazdušnom saobraćaju.

Predlog zakona će sada biti razmatran u kongresnim komitetima, gde će biti otvorena diskusija i moguće će biti dodatne izmene pre nego što bude dostavljen na glasanje. Očekuje se da će se ova tema nastaviti raspravljati u narednim nedeljama, dok zakon ne bude finalizovan i usvojen.

 

 

Izvor: Nbcmiami.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0