Zanimaju vas državni kursevi koje možete polagati online, potpuno besplatno? Predstavljamo vam 15 najboljih

Zanimaju vas državni kursevi koje možete polagati online, potpuno besplatno? Predstavljamo vam 15 najboljih

U Čikagu uspešno održana druga konferencija balkanskih biznisa (Foto+Video)
Koliko električnih automobila ima na putevima Sjedinjenih Država?
5 važnih promena u imigracionom zakonu za 2020.godinu!

Koji su to besplatni kursevi koje možete pohađati online kako biste dobili sertifikate sa vladinih platformi i drugih portala? Grupa Stay informed je ponovo osmislila neke ideje za kurseve koje svako može da pohađa online kako bi dobio sertifikate koji će dodati svojoj biografiji i povećati svoje šanse za unapređenje i zaposlenje.

Ako razmišljate o novom poslu koji će vam doneti više novca ili unapređenju na vašem radnom mestu, nemojte tražiti od svog poslodavca da vas unapredi bez da se opremite neophodnim znanjem i veštinama da biste doneli vrednost kompaniji kao što niko ne bi promovisao nekoga ko njie vešt i nema nove ideje kako bi organizacija krenula napred.

Poslodavac neće odbiti zaposlenog koji im dođe i kaže nešto poput „Obučen sam u nekim drugim oblastima i imam više da ponudim ovoj organizaciji ili kompaniji. Ono što mi treba ste vi, da me unapredite kako bih mogao biti u odgovarajućoj poziciji da ponudim ono što imam u rezervama“. Ovo zvuči samouvereno i ubedljivo, i nijedan poslodavac to neće tretirati tako što će odmahnuti rukom.

Uz besplatne državne online sertifikate koje ćemo pomenuti u ovom članku, možete pohađati neke važne kurseve i dobiti sertifikate kojima ćete dokazati svoju novostečenu veštinu.

U ovom članku ćemo razgovarati o nekim prednostima dobijanja besplatnih državnih srtifikata i o tome kako pohađati ove kurseve. Ako se pitate zašto bi trebalo da idete na neke od ovih besplatnih online kurseva sa sertifikatima, onda obavezno nastavite da čitate jer ćemo razgovarati i o tome zašto će poslodavac izabrati nekoga ko je dobio neke sertifikate online iznad nekoga ko ima samo dobre ocene u školi.

Kao neko ko traži posao ili neko ko je već zaposlen, uvek možete povećati svoju vrednost na tržištu tako što ćete se usavršavati uz besplatni online sertifikat koji nudi vlada i druge platforme.

Hajde da vidimo ukratko čime će se ovaj članak baviti:

 1. Šta su besplatne državne online potvrde (sertifikati)?
 2. Zašto dobiti besplatne državne sertifikate kao zaposlena osoba?
 3. Zašto bih trebao/la da uzmembesplatne državne sertifikate kao neko ko traži posao?
 4. Besplatni državni online sertifikati
 5. Besplatni državni sertifikati za okružnog komesara (County commissioner free government certifications online)
 6. Uvod u učenje zasnovano na sposobnostima (Introduction to competency – based learning)
 7. Sertifikovani javni menadžer (Certified Public Manager)
 8. Inicijativa u ICT tehnologijama (ICT initiative free government certifications online)
 9. AI i obrada podataka od NASSCOM-a (AL and Data science by NASSCOM)
 10. Sistem upravljanja incidentima (Incident management system)
 11. Besplatni online sertifikati za javne radove (Public works free government certifications online)
 12. Osnove komunikacije o riziku (Risk communications essentials)
 13. Stručnjaci za ekonomski razvoj (Economic development professionals)
 14. Opštinski izabrani zvaničnici (Municipal elected officials)
 15. Zdravstveni klasteri (Health Clusters)
 16. Službenici sporovođenja reda (Code Enforcement officers)
 17. Standardne mere predostrožnosti: upravljanje otpadom (Standard Precautions: waste management)
 18. Uvod u Go.Data (Introduction to Go.Data)
 19. SAFe za državnu sertifikaciju u Nigeriji (SAFe for government certification training course in Nigeria)

Šta su besplatne državne online potvrde (sertifikati)?

Besplatni sertifikati su oni kursevi i obuke koje vlada određene države nudi besplatno svojim građanima kako bi im pomogla da steknu više veština i obuke kako bi bili produktivniji i bili u mogućnosti da doaju više vrednosti društvu u kome žive i svom radnom mestu.

Sertifikate možete dobiti tako što ćete pohađati kurseve koji su u skladu sa oblastima u kojima želite da se razvijete. Ako ste zainteresovani za javni nastup, na primer, možete pohađati časove javnog govora online tako da možete naučiti rudimentarni aspekt javnog nastupa pomoću kojeg ćete postati sigurniji dok razgovarate sa ljudima.

Ako ste zainteresovani za poslovnu analizu, pod pretpostavkom da već imate diplomu iz biznisa, ali želite da saznate više o poslovnoj analizi, možete pohađati poslovne kurseve online koji se odnose na poslovnu analizu i dobiti sertifikat nakon što završite kurs.

Ovi besplatni državni sertifikati se nude u širokom spektru oblasti studija, tako da možete izabrati bilo koji kurs koji je u skladu sa onim aspektom vaše karijere koji želite da razvijete i nakon što završite kurs, u zavisnosti od vremenskog okvira, biće vam ponuđen sertifikat koji dokazuje da ste prošli obuku u toj oblasti.

Možete odštampati taj sertifikat i uključiti tu veštinu u svoju biografiju. Ovo će učiniti vašu biografiju bogatijom i povećaće vaše šanse za unapređenjem na radnom mestu ili za novi posao.

Zašto dobiti besplatne državne sertifikate kao već zaposlena osoba?

Neko se može zapitati, zašto bih dobijao besplatne državne sertifikate kada sam već zaposlen/a? Ako već imate posao, zamislite ga kao nešto što želite da radite da biste se opremili i bili spremni za nepredviđene okolnosti. Ako ste zbunjeni, hajde da to malo pojasnimo.

Ako kompanija planira da otpusti neke od svojih zaposlenih, počeće od onih koji su najmanje vredni u kompaniji, dok će oni koji su kompaniji veoma vredni zadržati posao. Ovo može biti dovoljno dobar razlog da se opremite nekim od besplatnih državnih sertifikata tako što ćete učiniti dostupnim sebi besplatne kurseve jer to može biti bitna stvar u vašoj karijeri.

Ovo su kursevi koje možete pohađati koji nude platforme i vladine agencije kako bi pomogli svojim građanima da steknu više veština i povećaju svoju vrednost u društvu.

Ako ne za bilo šta drugo, razmislite o online kursevima koji će vam dati sertifikate nakon završetka kako biste ih mogli koristiti da ulepšate svoju biografiju.

Zašto bih trebao da uzmem besplatne državne sertifikate ako sam neko ko traži posao?

U situaciji kada niste zaposleni, morate što pre da dobijete ove besplatne sertifikate od vlade. Oni će povećati vaše šanse da dobijete posao jer će većina kompanija gledati dalje od onoga što ste učili u školi i vaših ocena i fokusirati se na ono kako možete doprineti kompaniji.

Imajte na umu da se zapošljavate da biste povećali produktivnost te određene kompanije. U situaciji kada nemate potrebne veštine i znaja koja će doprineti kompaniji, možda ipak nećete dobiti taj posao.

Besplatni online državni sertifikati

Pokušali smo da objasnimo šta su besplatni sertifikati i kako ih dobiti. Počećete da vidite neke od najpopularnijih kurseva koje možete pohađati da biste dobili besplatne online potvrde o njihovom završetku.

Ovi sertifikati se ne nude bez da provedete svoje vreme na ovim kursevima. Sertifikati su dokaz da ste prošli kroz određenu vrstu obuke i da ste sertifikovani da dokažete da ste vešti u toj oblasti.

Zato se pobrinite da odvojitemalo vremena da pregledate ove kurseve i pratite dati link za pristup platformama na kojima možete pohađati ove kurseve da biste dobili sertifikate.

Ako link za određeni kurs nije dostupan, možete kopirati taj naslov kursa i nalepiti ga na neku od besplatnih platformi kurseva i pohađati kurs na toj platformi.

Neke od platformi na kojima možete pohađati kurseve besplatno, ili jeftinu sumu novca, su EDX, Coursera, Udemy, itd.

Besplatni državni sertifikati za okružnog komesara (County commissioner free government certifications online)

Postati lider nije tako jednostavno kao što izgleda; ovo je pozicija koja može testirati vaš temperament na više nivoa i u različitim okruženjima. Ovaj besplatni program za sertifkaciju vlade pruža okružnim komesarima znanja i veštine koje su od vitalnog značaja za poboljšanje njihovih sposobnosti upravljanja i vođenja.

Link kursa možete pronaći klikom OVDE.

Uvod u učenje zasnovano na kompetencijama (Introduction to competency – based learning)

Svetska zdravstvena organizacija (WHO) nudi besplatan online vladin program sertifikacije koji ima za cilj da pripremi zdravstvene radnike sa veštinama i znanjem potrebnim za efikasno rukovanje savremenim hitnim zdravstvenim situacijama, kao što su buduća epidemija ili pandemija.

Ovo je jedan od najboljih besplatnih vladinih sertifikata jer ga obezbeđuje Svetska zdravstvena organizacija. Kursevi su osmišljeni da osposobe zdravstvene radnike veštinama i znanjima potrebnim za efikasno suočavanje sa savremenim hitnim slučajevima u oblastima vezanim za zdravlje, kao što su buduće epidemije virusa ili bilo koja vrsta vandrednog stanja u vezi sa zdravljem.

Link kursa možete pronaći klikom OVDE.

Sertifikovani javni menadžer (Sertified Public manager)

Prave liderske veštine će uvek proizvesti pravi tip produktivnosti, a biti lider je više od pukog posedovanja titule. Poboljšajte svoje liderske veštine i znanje uz ovaj jedan od besplatnih online programa državnih sertifikata i naučite kako da efikasnije vodite, upravljate i organizujete.

Link kursa možete pronaći klikom OVDE.

Inicijativa u ICT tehnologijama (ICT initiative free government certifications online)

Ovo je platforma za učenje kojom upravlja indijska vlada koja pruža niz besplatnih online kurseva iz računarstva i veštačke inteligencije za sve zainteresovane da besplatno uče i dobiju sertifikat nakon završetka. Portal je takođe povezan sa drugim platformama za online učenje kako bi se proširio broj kurseva dostupnih studentima.

Pojedinci mogu da se prijave i dobiju sertifikat kao dokaz da su završili ove besplatne kurseve za sertifikaciju koje obezbeđuje indijska vlada. Studenti treba da prate online vodič za učenje da bi dobili sertifikat.

Link kursa možete pronaći klikom OVDE.

AI i obrada podataka od NASSCOM-a (AL and Data science by NASSCOM)

Veštačka inteligencija i nauka o podacima su dali i nastaviće da daju značajan doprinos celom svetu jer mogu brzo i jednostavno da odgovore na složena matematička pitanja, a takođe se mogu integrisati u druge mašine za brzo rešavanje problema.

Link kursa možete pronaći klikom OVDE.

Sada možete naučiti sposobnosti veštačke inteligencije i obrade podataka, tehničko znanje i kako da transformišete svoju novu stručnot u uspešnu karijeru tako što ćete završiti ovaj besplatni online kurs koji nudi indijska vlada.

Sistem upravljanja incidentima (Incident management system)

Ovo je jedna od besplatnih državnih sertifikata na ovoj listi koju organizuje Program za hitne slučajeve  Svetske zdravstvene organizacije. Program obučava i jača sposobnosti radnika i oprema ih neophodnim veštinama i znanjima za poboljšanje raspoređivanja i sposobnosti reagovanja.

Link kursa možete pronaći klikom OVDE.

Besplatni online sertifikati za javne radove (Public works free government certifications online)

Besplatni državni program sertifikacije u oblasti javnih radova predaju online na državnim koledžima i to rade stručnjaci za javno inženjerstvo. Ovaj kurs pruža menadžerima i supervizorima javnih radova praktične metode da postanu profesionalci u svojim oblastima, kao i dobro znanje o tehnologiji upravljanja i razvoj veština kako bi se pomoglo menadžerima na bilo kom nivou da budu u stanju da pruže odlične usluge lokalne uprave.

Osnove komunikacije o riziku (Risk communications essentials)

Razmena informacija, sugestija i mišljenja među stručnjacima, službenicima i pojedincima radi suočavanja sa pretnjama po njihovo blagostanje, ostvarivanja informisanog odlučivanja i posmatranja i upotrebe zaštitnih mera, naziva se komunikacija o riziku.

Ovo je jedan od najboljih besplatnih vladinih kurseva i naučiće vas principima i praksi efektivne komunikacije o riziku.

Stručnjaci za ekonomski razvoj (Economic development professionals)

Učestvujte u ovom besplatnom programu i saznajte više o praktičnim kursevima koji će vas podstaći da postanete stručnjak za ekonomski razvoj. To će vam pomoći da razvijete i ojačate svoje sposobnosti u oblastima profesionalizma i inicijative, znanja o tehnologiji i industriji, izgradnje veza, procene, evaluacije i rešavanja problema kao i liderstva i uticaja.

Opštinski izabrani zvaničnici (Municipal elected officials)

Opštinski zvaničnici je naziv za jedan od kurseva koje nudi Opštinska akademija za obuku Harold F. Holtz-a kao jedan od mnogih dobrovoljnih programa obuke za menadžere, gradonačelnike i članove saveta koje nude.

Zdravstveni klasteri (Health clusters)

Zdravstveni klasteri su način da se zadovolje humanitarne potrebe pogođenih ljudi na pouzdan, efikasan i inkluzivan način uz poštovanje humanitarnih standarda. Globalni zdravstveni klaster (GHC) je kreirao ove kurseve kao jedan od besplatnih vladinih online programa za sertifikaciju zdravstvenih klastera kako bi obučio i opremio više ljudi veštinama i informacijama potrebnim za efikasnije reagovanje na humanitarne katastrofe.

Službenici za sprovođenje zakona (Code enforcement officers)

Ovo je jedan od besplatnih državnih sertifikata koje nudi Carl Vinson School of Government na Univerzitetu u Džordžiji.

Ovaj besplatni kurs polaznicima pruža osnovne informacije o primeni opštinskih zakona i opštih zakona u okviru njihovog uticaja. Otvoren je za novajlije i iskusne profesionalce koji žele da unaprede svoja znanja i veštine u ovoj oblasti.

Standardne mere predostrožnosti: Upravljanje otpadom (Standard precautions: waste management)

Da li ste svesni da postoji mnogo vrsta otpada i da zahtevaju različite metode odlaganja? Prijavite se za ovaj besplatni kurs za sertifikaciju da biste saznali o glavnim vrstama otpada i načinu upravljanja njima, kao i tehnikama odlaganja.

Uvod u Go.Data

Ovo je još jedan od besplatnih kurseva Svetske zdravstvene organizacije. SZO nudi ovaj besplatni kurs Go.Data kako bi zainteresovane učenika naučio osnovnim karakteristikama i funkcijama softvera Go.Data i kako da koriste alat u slučaju epidemije.

SAFe za državnu sertifikaciju u Nigeriji (SAFe for government certification training course in Nigeria)

Investis Learning, svetska platforma za učenje, organizuje dvodnevni online kurs za državnu obuku sa sertifikatima iz Nigerije. SAFe za vladu senzibilizira zainteresovane pojedince o Agile metodologiji koju pruža Scaled Agile, kao i o SAFe konceptima i praksi.

Ova besplatna vladina sertifikacija online će vam pružiti veštine i informacije neophodne da istražite koordinaciju velikih rešenja među vladinim agencijama i primenite nove tehnike zasnovane na protoku na tehnologiju, usklađenost, strategiju, bužetiranje i procedure upravljanja. Sertifikacija na ovom kursu vam može pomoći da brzo i lako dobijete posao u vladi.

 

Izvor: Stayinformedgroup.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0