Zavod za javno zdravlje na Floridi izdao upozorenje o bolestima koje prenose komarci

Zavod za javno zdravlje na Floridi izdao upozorenje o bolestima koje prenose komarci

Miami Beach danas slavi 105. rođendan!
USCIS šalje dve trećine radnika na odmor nakon neuspelih pregovora oko novog paketa pomoći
Velika nagradna igra i MTEL foosball turnir na SRBIJADI 2023. u Čikagu

Iz Zavoda za javno zdravlje upozoravaju stanovnike Floride na povećan rizik od uboda komaraca tokom aktivne sezone uragana.

Nakon uragana komarci vrlo brzo postaju problem. Sandra Fisher-Grainger nedavno je navela da postoji veza između vremenskih nepogoda i bolesti koje se prenose komarcima.

Fisher-Grainger je predsednica Florida Mosquito Control Association, neprofitne organizacije koja okuplja stručnjake iz oblasti javnog zdravlja, medicine, vojske i inženjeringa.

“Zahvaljujući klimatskim promenama, učestalim putovanjima i većem trgovinskom prometu, prenošenje bolesti postaje sve lakše”, rekla je Fisher-Grainger.

Phil Goodman, Wade Brennan i Casey Parker-Crockett se na isti način kao i Sandre Fisher-Grainger odnose prema strategiji za kontrolu nad komarcima.

“Na Florida Keys, naš javni neprijatelj broj jedan je komarac Aedes aegypti, koji prenosi denga groznicu”, rekao je Goodman.

Nedavno je pet lokalnih slučajeva denga groznice u manje od mesec dana nateralo zvaničnike za javno zdravlje da stave oblasti Broward i Miami-Dade pod poseban nadzor. U okruzima Manatee i Sarasota relativno skoro je ukinuto upozorenje za malariju.

Local10.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0