Zbog čega su “Kinder jaja” zabranjena u Americi?

Zbog čega su “Kinder jaja” zabranjena u Americi?

Sve više Amerikanaca se seli za Evropu. Ovo im je omiljena destinacija
Ministarstvo demantovalo tvrdnje da će građani koji rade u inostranstvu plaćati porez u Srbiji
Demokrate napreduju sa ambicioznim planom da legalizuju oko 8 miliona imigranata koji žive u Americi

Da li ste znali da kazna za pokušaj “krijumčarenja” Kinder jaja u Ameriku iznosi 2.500 dolara – po jajetu.

Portal Hafington post objavio je nedavno spisak suvenira koje Amerikanci ne smeju da unose u svoju zemlju kada se vraćaju iz inostranstva.

Među stvarima kao što su pravi absint ili kubanske cigarete, nalazi se i jedan proizvod koji je u Evropi i Srbiji vrlo dobro poznat – Fererova “Kinder jaja”, odnosno Kinder Suprajs.

Tradicionalno Kinder jaje koje se prodaje u Evropi.

Naime, s obzirom na to da se kapsula sa igračkom nalazi unutar čokolade, odnosno potpuno je okružena njome, Kinder jaja su zabranjena za prodaju i uvoz u Americi jer se smatraju opasnim za decu. Prema regulativi agencije za lekove i hranu FDA, koja datira još od 1938. godine, u SAD se ne mogu prodavati slatkiši koji unutar sebe sadrže nejestivi deo. Amerikanci su već pokretali peticije za ukidanje zabrana, ali bez većeg uspeha.

Kinder Joy, alternativa koje se koristi u SAD zbog zabrane od strane FDA.

Zanimljivo je kako kazna za pokušaj ‘krijumčarenja’ Kinder jaja u Ameriku iznosi 2.500 dolara- po jajetu. Hafington post navodi kako ih je američka carina 2011. zaplenila više od 60.000. Od novembra 2017. u Americi se prodaje Kinder Joy, koji predstavlja alternativu Kinder jajetu koje se prodaju u ostatku sveta.

021.rs

COMMENTS

WORDPRESS: 0