Zbog čega vam je neophodan agent za nekretnine?

Zbog čega vam je neophodan agent za nekretnine?

“Swizzle Rum Bar & Drinkery” našeg Danila Božovića proglašen za drugi najbolji bar u Americi
Doček Nove 2022. godine!
Gde je najjeftinije i najskuplje gorivo na Floridi?

Prodaja i iznajmljivanje nekretnina je škakljiv posao. Današnji web sajtovi i aplikacije su omogućili da dosta posla možete da odraditi sami, ali ne postoji zamena za iskusnog stručnjaka. Agent za nekretnine koji poznaje tržiste može da vam uštedi vreme, novac i strpljenje tako što će vam pomoći da date odgovarajuću ponudu i izaberete pravu nekretninu za vas.

Prilikom kupovine ili iznajmljivanja stana papirologije će biti na pretek, stoga ne može biti na odmet da imate nekog ko je sa tim procesom več upoznat. Ostali segmenti transakcije će se takođe brže odvijati. Sve ovo je za iskusnog agenta rutina. Iskusni agenti za nekretnine obično imaju kontakte sa zvaničnim institucijama, notarima, proceniteljima i ostalima koji mogu olakšati proces kupovine ili izdavanja.

Ovo su samo neki od razloga zbog čega vam je neophodan agent za nekretnine:

  • Ako tražite stan u velikom gradu, imati profesionalnu pomoć bilo bi izuzetno korisno – a na konkurentnom tržištu nekretnina kao što je Majami, agent za nekretnine je jednostavno neophodan da bi vam pomogao da dobijete termine za obilazak slobodnih stanova i kuća.
  • Preselili ste se u novi grad?  Kao neko ko nije upoznat sa delovima grada i njegovim naseljima, usluge profesionalca koji svoje dane provodi obilazeći naselja i dostupne stanove i kuće predstavlja veliku prednost i olakšanje.
  • Vi ste zauzeti i ne možete sami da tražite. Ukoliko ste zauzeti zbog selidbe ili jednostavno imate mnogo važnih poslovnih sastanaka, uz pomoć agenta možete da uštedite na vremenu i pronađete vaš novi dom.
  • Želite da iznajmite kuću. Za razliku od stambenih zgrada u kojima je menadžer objekta često na licu mesta,  prilikom iznajmljivanja kuće proces može biti teži, pronalazak dostupnih kuća kao i zakazivanje obilaska. Agent za nekretnine će imati pristup lokalnoj listi usluga kuća za iznajmljivanje, i moći će da vam zakaže obilazak.
  • Iznajmljivanje stana u malim privatnim zgradama. Slično kao i  kada je u pitanju izdavanja kuća,  iznajmljivanje stana u manjoj zgradi u vlasništvu privatnog investitora može otezati posetu objektu. Agent za nekretnine koji poznaje sve zgrade u ovoj oblasti i lokalne investitore olakšaće vam da saznate da li postoji slobodna jedinica u tim zgradama.
  • Imate problema sa zakazivanjem obilaska. Ako pozivi ili poruke menadžeru zgrade prolaze bez odgovora, ili ako dođete u kancelariju za zakup odmah nakon zatvaranja,  sa agentom koji vas zastupa, moguće je zakazati prikazivanje nakon radnog vremena ili osigurati da upravnik zgrade zna da ste ozbiljni u vezi sa svojim upitom.

Ukoliko vam je neophodan agent za nekretnine, ovo je preporuka Miami Glasnika .

COMMENTS

WORDPRESS: 0