Zbog nove vrste Covid-19 razmatra se uvođenje restriktivnih mera za letove unutar SAD

Zbog nove vrste Covid-19 razmatra se uvođenje restriktivnih mera za letove unutar SAD

Delta varijanta Covid 19 oborila cene domaćih letova u Americi
TOP 10 najlepših nacionalnih parkova u Americi
Samo jedna plaža sa Floride nalazi se na listi najboljih u Americi

Bajdenova administracija razmišlja o tome da nametne ograničenja za putovanja unutar zemlje, uključujući Floridu, u strahu da će mutacija koronavirusa poništiti sav napredak da se savlada pandemija.

Naučnici su zabrinuti da bi novi sojevi koronavirusa – uključujući jedan veoma zarazan tip, koji je prvi put identifikovan u Velikoj Britaniji, kao i drugi iz Južne Afrike i Brazila mogli ugroziti postojeće vakcine. Sve ovo je uslovilo hitnu reviziju potencijalnih ograničenja putovanja unutar Sjedinjenih Država, rekao je jedan savezni zvaničnik.

Diskusije administracije o potencijalnim ograničenjima putovanja nisu usmerene na određenu državu, već su usredsređene na to kako sprečiti širenje varijanti koje se ubrzano šire u velikom broju država, uključujući Floridu i Kaliforniju.

Varijanta koronavirusa koji se pojavio Velikoj Britaniji, poznata kao B.1.1.7, nedavno je zabeležena na Floridi, gde je identifikovano preko trećine svih slučajeva u Sjedinjenim Državama.

Dvojica zvaničnika savezne vlade naglasila su da još uvek ne postoje nikakvi mere i da će bilo koji potez za ograničavanje putovanja ili nametanje novih zdravstvenih mera biti preduzet u partnerstvu sa državnim i lokalnim vlastima.

Rukovodioci i drugi predstavnici u velikoj meri pogođene avioindustrije razgovaraju sa zvaničnicima  Centra za kontrolu i prevenciju bolesti o potencijalnim novim akcijama, izražavajući posebnu zabrinutost zbog mogućih zahteva za testiranje na domaćim letovima.

Izvor: mcclatchydc.com 

COMMENTS

WORDPRESS: 0