Želite da se preselite iz SAD u Kanadu? Evo kako da to uradite

Želite da se preselite iz SAD u Kanadu? Evo kako da to uradite

Federalni sudija naredio da se okonča program za mlade imigrante
MyProgress: Podnosioci Forme I-485 i Forme I-821 mogu da prate status prijave
Rekordan broj imigranata milijardera u Americi. Evo ko se sve nalazi na listi

Ukoliko ste razmišljali da se preselite u Kanadu, dobra vest je da se relativno lako možete preseliti u Kanadu iz Amerike, i da imate nekoliko opcija za to.

Postoji nekoliko načina na koje se možete preseliti u Kanadu.

Loše vesti su, međutim, dvostruke, delimično zavise od toga šta želite da dobijete ovim potezom.

Ako želite da postanete kanadski državljanin, to je zapravo prilično teško učiniti.

Uz to, hajde da pogledamo druge održive opcije koje bi vam omogućile da se preselite u Kanadu u normalnim okolnostima osim državljanstva.

Većina ljudi može ostati u Kanadi do šest meseci uz običnu vizu za posetioce, koja je takođe poznata kao viza za privremeni boravak. Međutim, nosioci ove vize ne mogu raditi ili studirati u Kanadi.

Da biste ostali duže od šest meseci, možete zatražiti evidenciju o posetiocima, koja će vam dati novi datum isteka do kojeg morate da napustite Kanadu. Ali dobijanje ovog dokumenta koji vam omogućava da ostanete duže kao posetilac, kao i koliko dugo možete da ostanete, zavisi od svrhe vašeg boravka i drugih varijabli.

Ako razmišljate o trajnijem preseljenju, poželećete da se prijavite za status stalnog boravka. Dok stalni stanovnici mogu da rade, studiraju i imaju zdravstvenu zaštitu u Kanadi, za razliku od građana, oni ne mogu da glasaju, da se kandiduju za funkcije ili da dobiju određene poslove sa visokom sigurnošću.

Da biste ubrzali proces, možete se prijaviti ekspresno ako ste kvalifikovani radnik, preko porodičnog sponzorstva ako imate kanadske rođake, sa početnom vizom ako planirate da pokrenete posao, ili preko određenih kanadskih provincija i teritorija, među druge opcije.

Možete saznati da li ispunjavate uslove da postanete stalni stanovnik, kao i koja opcija je najbolja za vas, preko veb stranice za imigraciju kanadske vlade.

Konačno, ako ste proveli najmanje pet godina u Kanadi kao stalni stanovnik — i možete dokazati da ste bili fizički prisutni u Kanadi najmanje 1.095 dana tokom tih pet godina — možete podneti zahtev za kanadsko državljanstvo.

Podnošenje zahteva za kanadsko državljanstvo zahtevaće da imate najmanje 18 godina, da govorite engleski ili francuski, da uradite osnovni kviz o kanadskoj istoriji, vrednostima i institucijama i da obezbedite porez na dohodak.

Insider.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0