Zvanično: Ovo su konačne cene aplikacija za Zelenu kartu, evo od kada važe

Zvanično: Ovo su konačne cene aplikacija za Zelenu kartu, evo od kada važe

ICE planira da u nedelju započne ranije odložene racije na imigrante!
Novo USCIS pravilo će automatski produžiti “Zelene Karte”za podnosioce zahteva za naturalizaciju
Kako da prijavite dete rodjeno u SAD u matičnu knjigu rođenih i knjigu državljana Republike Srbije

USCIS je objavio konačno pravilo i nastavlja sa značajnim povećanjem taksi za različite imigracione aplikacije.

Ova promena predstavlja prilagođavanje cena po prvi put od 2016. godine i adresira operativne i finansijske izazove agencije. Nove cene će stupiti na snagu 1. aprila 2024. godine, što znači da će sve aplikacije poslate poštom nakon ovog datuma biti taksirane po novim, višim cenama.

  • Obrazac I-130 (Zahtev za prijatelja iz inostranstva), koji se često koristi za spajanje porodice, uključujući i bračne zelene karte, povećaće se za 26% na 675 dolara za podnošenje papirnog zahteva, i 625 dolara za one koji podnose zahtev online.
  • Obrazac I-129F (Zahtev za stranog verenika/verenicu), koji je esencijalan za osobe koje planiraju da dovedu partnere u Sjedinjene Američke Države, povećaće se sa 535 na 675 dolara (26%).
  • Obrazac I-485 (Aplikacija za registraciju stalnog boravka ili prilagođavanje statusa), koji koriste oni koji traže zelenu kartu ili stalni boravak, takođe će se povećati za 18% za samostalnu aplikaciju (sa 1.225 na 1.440 dolara).
  • Međutim, dve formalno besplatne aplikacije u okviru procesa prilagođavanja statusa, dozvola za rad i prethodna dozvola za putovanje, sada će koštati dodatnih 260 i 630 dolara, redom.

Potencijalni podnosioci zahteva, posebno oni koji razmatraju imigraciju na osnovu porodice, trebalo bi da podnesu svoje aplikacije pre roka 1. aprila kako bi iskoristili trenutne, niže takse. Tačnost i potpunost podnošenja aplikacija su od vitalnog značaja kako bi se sprečili kašnjenja ili odbijanja, posebno kako se rok približava.

boundless.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0