Kako da otvorite kompaniju i pokrenete svoj biznis na Floridi

Kako da otvorite kompaniju i pokrenete svoj biznis na Floridi

Air Show u Fort Lauderdale-u ovog vikenda
Stopa inflacije u Americi usporava, ali cene goriva i hrane ponovo rastu
Južna Florida: Troškovi zdravstvenog osiguranja nastavljaju da rastu

Florida je sjajno mesto za započinjanje privatnog biznisa! Evo nekoliko smernica kako najbrže i najlakše možete započeti svoj posao u Sunčanoj Državi!

Ako su vaše namere da započete sopstveno poslovanje na Floridi ozbiljne, na dobrom ste putu jer sa jednom od najvećih rastućih ekonomija u državi (četvrta najveća ekonomija u čitavim Sjedinjenim Državama) imaćete pristup poreskim olakšicama na mala preduzeća u odnosu na druge države.

Upravo zbog ovakvih olakšica koje omogućuje upravo Florida, u odličnoj ste mogućnosti da baš u ovoj državi započnete svoj prvi posao i od njega stvorite unosan biznis i promenite vaš život iz korena!

U nastavku teksta ćemo navesti još neke od olakšica prilikom započinjanja sopstvenog biznisa na Floridi kao i nekoliko saveta kako to da uradite na što lakši i jednostavniji način!

Koji su to benefiti započinjanja sopstvenog biznisa na Floridi?

• Poreske olakšice – Vlasnici lokalnih biznisa znaju da Florida daje bolje poreske olakšice u odnosu na većinu drugih država: ne postoji porez na dohodak građana koji se plaća. Takođe, korporacije koje postoje na Floridi imaju tu pogodnost da plaćaju samo 5.5% na prijavu poreza na dobit.

• Pristup kapitalu – Florida nudi puno potencijalnih investitora i sponzora mladim preduzetnicma koji žele da pokrenu svoje poslovanje. Ovakav pristup kapitalu za lakše pokretanje poslovanja je važan korak u procesu započinjanja biznisa i znači podršku za svakoga ko želi da započne svoj biznis a nije siguran da li ima dovoljan kapital kako bi realizovao svoju zamisao. Na ovaj način Florida nudi rešenje za najveći problem u započinjanju novog poslovanja – novac!

• Turistički centar  – Turisti koji posećuju Floridu čak i tokom hladnijih meseci predstavljaju prednost koja pogoduje vlasnicima preduzeća. Kako? Porast turizma znači i porast prihoda kao i šansi za rast preduzeća. Ipak, ovo može takođe značiti i „sezonu mirovanja“ kada vaša kompanija neće zaraditi puno pa je upravo zbog toga važno rasporediti prihode tokom cele godine kako ni u jednom momentu kompanija i njeno poslovanje nisu ugroženi.

pokretanja biznisa miami glasnik

Florida je sjajno mesto za započinjanje sopstvenog biznisa

Koji su važni koraci u započinjanju svog poslovanja na Floridi?

• Prvo morate odlučiti kakva je struktura vašeg poslovanja odnosno da li ste samostalni preduzetnik (DBA – Doing Business As), da li je vaše poslovanje korporacija ili pak društvo sa ograničenom odgovornošću.
• Nakon toga morate odabrati ime vašeg poslovanja koje se razlikuje u odnosu na sve druge postojeće firme
• Registrujte vaš posao u državnom registru
• Prijavite se kako biste dobili vaš jedinstveni identifikacioni broj (EIN -Employer Identification Number)
• Otvorite račun na ime kompanje i uz pomoć kreditne kartice koju dobijate plaćajte sve svoje troškove
• Aplicirajte i dobijte sve neophodne licence i dozvole.
• Istražite sve informacije u vezi godišnjih i tekućih neophodnosti za vaše poslovanje poput toga koliko su važeće i kakva vrsta dokumentacije vam je potrebna kako biste se registrovali u državnom registru.

Česta pitanja u vezi započinjanja poslovanja na Floridi:

• Kakve licence su potrebne za pokretanje poslovanja?

Nije svako poslovanje u obavezi da poseduje određene licence kako bi poslovalo na Floridi. Najčešće tražena licenca jeste EIN (jedinstveni identifikacioni broj). Druge koje se takođe mogu tražiti su dozvole za porez na promet i dozvole za prodaju, vrste profesionalnih licenci ili uverenje o ispravnosti i bezbednosti objekta za korišćenje.

• Kako da se registrujem kao društvo sa ograničenom odgovornošću?

Registrovanje ovakve vrste poslovanja je moguće kroz “Division of Corporations”. Proces obuhvata popunjavanje i predaju formulara online ili putem pošte. Određena vrsta nadoknade je neophodna uz proces prijave i može se obaviti čekovima, upotrebom vaše  kartice.

• Koji je proces registrovanja poslovanja?

Proses registrovanja se sastoji iz nekoliko koraka:
1. Saznati da li vam je neophodna bilo koja vrsta licence i ako jeste, koja vrsta licence je u pitanju
2. Registrovati svoje poslovanje u Sekretarijatu za prihode
3. Registrovati svoj posao u Poreskoj Službi
4. Registrovati se u Ministarstvu spoljnih poslova ako je vaše preduzeće pravno lice ili ima izmišljeno ime

• Kako da registrujem svoje naziv poslovanja?

Ako ćete raditi pod bilo kojim imenom koje nije ono pod kojim ste prijavili svoje preduzeće, država Florida vas obavezuje da podnesete zahtev za DBA (Doing Business As) kako biste mogli da poslujete. Pre nego što se prijavite za legalizaciju svog imena, morate proveriti da li je ime pod kojim ste želeli da poslujete već zauzeto odnosno korišćeno od strane drugog lica. To možete proveriti na sledećem linku. Samo ukucajte ime pod kojim želite poslovati i saznajte da li se već koristi od strane drugog fizičkog ili pravnog lica! Kada utvrdite da je naziv za vaše poslovanje slobodno, možete nastaviti sa potrebnom papirologijom kako biste ga registrovali.

• Šta je neophodno da znate o novim pravilima zapošljavanja radnika?

Bilo koji radnici koji se prvi put zapošljavaju u vašoj firmi ili se ponovno zapošljavaju, moraju biti prijavljeni u državnom direktorijumu. Država daje poslodavcima rok od 20 dana od momenta zaposlenja radnika da ih prijavi. Nezavisni izvođači radova nisu smatrani novim radnicima i ne moraju se prijavljivati.

• Šta dodatno mogu da učinim kako bih unapredio svoje poslovanje?

Oslonite se na svoje lokalne resurse! Florida SCORE je sjajno mesto čije su filijale širom država Amerike. SCORE volonteri su poslovni eksperti koji vam mogu pružiti savetovanja u vezi vašeg poslovanja u vidu radionica i privatnih seansi i u okviru kojih možete dobiti sve informacije koje su vam neophodne.

Izvor: US Chamber

COMMENTS

WORDPRESS: 0